Varför inte kombinera kaffet med efterrätten? En kaffedrink kan serveras både varm och kall. Här får du recept på en annorlunda men enkel och kombination av efterrätt och kaffe. Välj att servera efterrätt i glas enligt recept eller addera lite Cointreau för att göra en snabb kaffedrink till festen.
Kaffedrinken föddes under tävlingen Coffee Professionals Cup 2013, då vår smakexpert Dan-Fredrik Asplund tog hem vinsten med sin signaturdrink Kaffe Cremé Brulée. I tävlingen användes en blandning av Zoégas Kenya och Zoégas Espresso Bellezza som malts parallellt och i två olika malningsgrader för att skapa en bredare smakpalett än tidigare möjligt, ett av många kreativa och tekniska lösningar som skulle vara fullt möjliga i framtidens kaffemaskiner.
Den vinnande signaturdrinken ”Kaffe Crème Brulée”, en fusion mellan kaffedrink och dessert innehöll bryggkaffe, kanderat socker med grädde, mjöl och äggvita och som avslutningsvis brändes av med en brännare.
Här får du recept på vår smakexperts kaffedrink Kaffe Cremé Brulée
Det här behöver du
Tillbehör
Så gör du Kaffe Créme Brulee
1. Tillsätt vattnet tillsammans med sockret i en kastrull
2. Koka ur vattnet och låt sockret kanderas, låt det bli lite brunt
3. Tillsätt mjölk och grädde och låt sockret smälta
4. Rör gärna runt så det inte bränner fast i kastrullen
5. Låt blandningen svalna tills den är fingervarm. Tillsätt nu äggvitan. Blanda väl
6. Häll blandningen i en gräddsifon. Tillsätt en kolsyrepatron och låt stå i kylen några timmar
7. Använd ett starkt bryggkaffe ca 1,1 dl. Gärna med en bärig och kryddig smak. Det är viktigt att kaffesmaken orkar tränga igenom grädden och sockret
8. Spritsa på en lagom mängd av blandningen. Strö lite socker över skummet och bränn av det med en sockerbrännare
9. Servera gärna i ett glas och njut!