Cold Brew är den svalkande drycken som tagit kaffevärlden med storm! Vi har receptet på hur du brygger ditt Cold Brew kaffe själv.
Cold Brew, även kallat kallbryggt kaffe är en process där man blötlägger kaffe i kallt vatten under en längre period. Denna metod att brygga kaffe är inte detsamma som det vanliga iskaffet som normalt sett är kylt bryggkaffe. Komponenter och smakprofiler som lyfts fram av höga temperaturer, exempelvis bitterhet och fettsyror, undviks vid kallbryggning och istället framhävs de söta aromerna. Därför är kallbryggt kaffe ett hälsosammare alternativ att dricka i sommar!
Att göra egen Cold Brew är inte så svårt som man kanske kan tro. Använd ett grovmalet kaffe och kallt vatten. För att få till den bästa smaken har vi två favoriter från Zoégas som vi rekommenderar att använda:
Allt du behöver för att brygga egen Cold Brew är grovmalet kaffe, kallt vatten, något att tillreda kaffet i samt ett kaffefilter. Superenkelt och gott!
Så här tillreder du Cold Brew:
Viktigt att veta när man kallbrygger kaffe är att det inte finns några rätt eller fel. Cold Brew bjuder in varje enskild kaffeälskare till att experimentera och laborera fram sitt egna recept. Kaffets malningsgrad samt bryggtiden bestäms efter tycke och smak. Fördelen med kallbryggt kaffe är att du når djupare smaker, vilket gör Cold Brew till den perfekta kaffedrycken i sommar.
Cold Brew passar bäst att dricka som det är, servera med is, tillsätt lite mjölk, eller varför inte använd det som ingrediens i kaffedrinkar. Där har du den perfekta kaffedrycken!
Kallbryggt kaffe är det bästa svalkande alternativet att dricka i sommar!